Biologos Oy, homeopatia, iirisdiagnoosi, ProBion
EtusivuHomeopatiaIirisanalyysiHistoriikkiHomeopaatti Ilse Westphal-FagerströmHomeopaattiset valmisteetMaitohappovalmiste ProBionLinkit
Iirisanalyysi - ensiaskel terveempään elämään


Silmien värikalvojen tutkimisesta on aikakirjoissa merkintöjä jo ennen ajanlaskumme alkua, mutta iirisanalyysin kehitti uudelleen 1800-luvun lopulla unkarilainen Ignas von Peczely ja samoihin aikoihin ruotsalainen pastori N.H.Liljeqvist. Iirisanalyysi on viime vuosina saanut yhä enemmän tunnustusta myös virallisen lääketieteen piirissä, etenkin Saksassa. Iirisanalyysissä tutkitaan silmien värikalvoihin muodustuneiden merkkien perusteella kehon lähettämiä viestejä ihmisen terveydentilasta.

Saksalainen neurologi ja iirisanalyytikko Lang on selvästi todistanut, että iirisanalyysi on täysin paikkansapitävä siinä, että
tutkimalla silmien värikalvoja eli iiriksiä voidaan niissä olevien merkkien perusteella havaita ja paikallistaa sairausprosesseja ja vaurioita ihmisen kehossa.

Mitä sitten iiriksestä näkyy? Mitä voidaan iiristä suurennuslasilla ja sopivalla valolähteellä tutkimalla nähdä, on erilaisia tummia ja vaaleita merkkejä ja täpliä sekä värimuunnoksia ja muitakin merkkejä, jotka voivat merkitä sairaustiloja, heikkouksia tai vaurioita elimistössä. Pitkäaikaisen tutkimisen ja käytännön kokemusten perusteella on löydetty eri elintoimintojen topograafiset paikat iiriksissä minkä perusteella on piirretty nykyisin käytössä olevat iiriskartat.

Suomessa on vain muutama iirisanalyysiin perehtynyt homeopaatti, koska varsinaista alan koulutusta ei ole.    

    

Iridologi tekee tutkimusta asiakkaalle
Iridologi tekee iirismikroskoopilla tutkimusta

Sairauksia ei tarvitse odottaa, sillä iiristutkimus on turvallinen ja kivuton menetelmä, joka ennättää ajoissa ehkäisemään kehittyviä sairauksia. Iridologia on yksi harvoista tunnetuista menetelmistä, jolla pystytään selvittämään synnynnäiset rakenteelliset vahvuudet ja heikkoudet, sekä koko kehossa että yksittäisten elinten kohdalla, jopa neljä sukupolvea taaksepäin.

Lisäksi iiriksestä selviää henkilön perusrakenne eli konstituutio, perityt heikkoudet ja vahvuudet, terveyden nykytila sekä ravinnon tai ympäristön vaikutukset elimiin tai kudoksiin.

Iirisianalyysissä tarkastellaan kudoksen toimivuutta ja elinvoimaisuutta, jolloin kudoksessa tapahtuvat muutokset näkyvät silmässä jo paljon ennen oireiden ilmaantumista.

Iiristutkimuksen suuri vahvuus on sen ennaltaehkäisevässä ominaisuudessa.

Yhä selvemmin nähdäänkin iiristutkimuksen merkitys myös siinä, että sen avulla voidaan ymmärtää oikean ravinnon ja elintapojen merkitys vaurioituneiden tai heikkojen kudosten korjaamisessa.

Iiristutkimuksen päämäränä on selvittää

  1. Kehon ja elimistön rakenne, sen heikkoudet ja vahvuudet

  2. Perityt ominaisuudet, niin vahvuudet kuin alttius sairauksiin.

  3. Hermoston kunto

  4. Kehon happamuus- ja tulehdustaso

  5. Toksiinien eli ravinteista ja lääkeaineista peräisin olevien kuona-aineiden sekä ympäristön tuottamien myrkkyjen määrät ja sijainti.

  6. Kehon ravintotarpeet, mitä lisäravinteita tarvitaan ja minne.

  7. Hoidon vaikutuksen seuraaminen eli kuinka hyvin elimistö reagoi annettuun hoitoon ja elintapojen muutokseen.

Tarinan mukaan nuori Ignas von Peczely oli seurannut jalkansa loukanneen pöllön silmissä tapahtuneita muutoksia. Kun lintua hoidettiin poika sai havaita silmässä näkyneen mustan juovan vähitellen muuttuvan valkoiseksi ja juovikkaaksi, kunnes lopulta oli vain pieni musta piste valkoisten viivojen ja samentuman ympäroimänä. Asia jäi askarruttamaan Peczelytä ja myöhemmin lääkärin ammatissa hän sai varmistuksen siitä, että iiriksessä tosiaan heijastui potilaan sairaus ja tapaturmien aiheuttamat vammat.


Iirisanalyysi on hyvä dokumentoitu menetelmä ja näyttää kudoksisa tapahtuneet muutokset usein jo paljon ennen tilan muuttumista varsinaiseksi taudiksi.