Biologos Oy, homeopatia, iirisdiagnoosi, ProBion
EtusivuHomeopatiaIirisanalyysiHistoriikkiHomeopaatti Ilse Westphal-FagerströmHomeopaattiset valmisteetMaitohappovalmiste ProBionLinkit
Homeopatia


Homeopatian kehittäjä oli saksalainen lääkäri, kemisti ja apteekkari Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755 - 1843).  Keski- Euroopassa homeopatialla on pitkät perinteet, ja se on hyvin suosittu hoitomuoto.Homeopatian kehittäjä Hahnemann Joissakin Keski-Euroopan maissa homeopaattisten valmisteiden korvaukset kuuluvat kansallisen terveydenhoidon piiriin. Mm. Saksassa, Ranskassa ja Britanniassa useat tuhannet lääkärit ovat saaneet homeopatian koulutuksen. Myös Suomessa on homeopaatin koulutuksen saaneita lääkäreitä.

Homeopatia on systemaattinen järjestelmä, jossa sovelletaan luonnonlakeja voimistamaan ihmisen omia parantavia energioita.
Homeopatiassa hoidetaan kokonaisvaltaisesti ihmistä, ei vain sairauden oireita, vaan selvitetään niiden syyt. Aine, joka synnyttää terveessä henkilössä tiettyjä oireita, parantaa nuo samat oireet sairaassa. Jollakin tavalla homeopaattisen valmisteen jatkuva laimentaminen ja ravistelu vapauttavat aineessa piilevän valtavan parantavan energian.


Sana homeopatia voidaan juontaa kreikan kielen sanoista "homoios pathos = samanlainen kärsimys". Homeopaattinen terapia perustuu alkujaan lääketieteen isältä Hippokratesilta peräisin olevaan latinankieliseen hypoteesiin, joka kuuluu: "similia similibus curantur = sama parantaa samaa". Hahnemann muunsi tämän teesin erilaisilla lääkeaineilla suorittamiensa kokeiden perusteella muotoon: "Similia similibus curentur (tulee parantaa) = sama tulee parantaa samankaltaisella". Samuel Hahnemannin kokeet osoittivat, että aine, joka synnyttää terveessä henkilössä tiettyjä oireita, parantaa samat oireet sairaassa.

Lääkeaineet on valmistettu kasvikunnasta, eläinkunnasta ja mineraaleista saatavista aineista, joista moninkertaisesti laimentamalla ja ravistamalla vahvistetaan aineen informaatiokykyä. Menetelmää nimitetään potensoinniksi. Homeopaatti määrää näin valmistetuista lääkkeistä (jotka lääketehdas valmistaa laboratorio-olosuhteissa) asiakkaalleen sellaisia, joilla on sopivat indikaatiot kyseessäolevaan sairauteen. Homeopaattinen lääke on potenssoinnin johdosta minimoinut sivuvaikutusten mahdollisuuden, mutta on säilyttänyt parantavan kykynsä ihmisen elimistössä. Aineen vaikuttava informaatio ihmiseen voimistuu, vaikka itse aineesta ei ole enää molekyyliäkään jäljellä. Homeopatia poikkeaa monessa suhteessa tutun perinteisen lääketieteen menetelmistä, mutta ei sulje pois rinnakkaisen lääkehoidon käyttämistä.

Samuel Hahnemann ilmaisi homeopaattisen lääkityksen merkityksen seuraavasti:
"Lääkkeen tehtävänä on herättää kehon omat uinuvat voimavarat taisteluun sairautta vastaan".